Speltin griz se dobija mlevenjem zrna heljde. Spelta sadrži dosta esecijalnih aminokiselina. U idealnom odnosu sadrži belančevine, masti, ugljene hidrate i vlakna. Bogata je kalcijumom, magnezijumom, fosforom i selenom. Zbog svih svojih svojstava preporučuje se deci, starijim osobama, trudnicama ali i sportistima kao dobar izvor energije. Korisna je u slučaju anemije kao i kod reumatskih oboljenja. Ima laksativno svojstvo. Ono što je čini privlačnom je njen ukus koji je prijatan i slatkast. Takodje je puna vlakana pa je dobra za održavanje dobrog holesterola i uništavanje lošeg, isto se preporučuje konzumiranje spelte kod srčanih oboljenja, kod regulacije hormona, pozitivno utiče na zdravlje kostiju i obnavljanje hrskavice. Na ovaj način spelta sprečava oboljenja poput artritisa, osteoporoze i sl.
Pakovanje ovog proizvoda je: 300 g
PROSENO, INTEGRALNO PIRINČANO, HELJDINO, KUKURUZNO BELO, KUKURUZNO ŽUTO, BRAŠNO OD LEBLEBIJE, BADEMOVO BRAŠNO, ČIA BRAŠNO